Nyomtatás

A nők boldogabbak egyedülállóként

Írta: Kurucz Enikő 2017. november 13., hétfő 08:49
Értékelés:
(0 szavazat)

Ugyanis a párkapcslat nagyon kemény meló. Az új kutatások szeirnt a nők boldogabbak szingliként, mint a férfiak, hiszen a kapcsolatban élő nők többet dolgoznak a párkapcsolatukért, mint férfi társaik.

A Mintel adatelemzői által készített tanulmány szerint az egyedülálló nők 61%-a boldog, szemben az egyedülálló férfiakkal, akiknek ez mindössze 49%-áról mondható el. A felmérés azt is kimutatta, hogy az egyedülálló nők 75%-a az elmúlt évben, nem keresett aktívan kapcsolatot, szemben az egyedülálló férfiak 65%-ával. Ennek az az oka, hogy a nők esetében a heteroszexuális kapcsolatban való részvétel sokkal több kemény munkát igényel, mint a férfiak esetében.

“Ez egy kézzelfogható tény, hogy a nők a háztartási feladatok elvégzésével sokkal hosszabb időt töltenek, mint a férfiak és azt hiszem emelett még több érzelmi munkát is “végeznek”.- így összességében még több ház körüli munkát és emocionális munkát végeznek, mint férfi társaik”.

- mondta Emily Grundy professzor.
Ha több időt és pénzt költenek a megjelenésük megőrzésére, több munkát végeznek, és nagyobb erőfeszítéseket tesznek a kapcsolatukban a problémák megoldására, akkor egy párkapcsolat bizony sok erőfeszítést igényel egy nőtől. Ráadásul a nők egyszerűen boldogabbak egyedül, mint a férfiak. Jobbak vagyunk szocializálódásban és nagyobb valószínűséggel rendelkezünk közeli barátokkal, akikről úgy érezzük, hogy szükség esetén bármikor fel tudunk keresni.

“A nők hajlamosak arra, hogy jobb alternatív társadalmi hálózatokat és bizalmi kapcsolatokat építsenek ki, míg a férfiak sokkal inkább támaszkodnak a feleségeikre, és kevesebb más társadalmi kötelékük van.”

- magyarázza Dr. Grundy
“Természetesen sok tanulmányból kiderült, hogy a nők, akiknek nincs társuk több társadalmi tevékenységet végeznek és több barátot szereznek a partnerekkel rendelkező nőkhöz képest. Míg a férfiaknál ez fordítva van- a partner nélküi férfiakra általában ez sokkal kevésbé jellemző. Tehát az egyedülálló nőknek szélesebb körű alternatíváik vannak.”- mondta. Az is tény, hogy az egyedülálló nő stigma folyamatosan változik. Az agglegénység fogalma folyamatosan elhúzódik, és a társadalom végül elismeri, hogy igen sok szingli nő van, mert ők tényleg így boldogok és függetlenek. Azt csinálnak és akkor, amikor akarnak, és tényleg nincs szükségük senkire. Mindenkinek szíve joga egyedül vagy párkapcsolatban élni.

Forrás:independent

A cikk tájékoztató jellegű, a megjelenése pillanatában fennálló aktuális helyzetet tükrözi, ezért az információ felhasználása előtt kérünk, tájékozódj hivatalos forrásból is.

Megjelent: 811 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. november 13., hétfő 09:42

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.