Nyomtatás

Te is lehetsz demiszexuális?

Írta: Kurucz Enikő 2017. augusztus 30., szerda 07:38
Értékelés:
(0 szavazat)

Ezt az új kifejezést azokra az emberekre használják, akiket csak az érzelmek érdekelnek és visszautasítják az egyéjszakás kalandok gondolatát.

A demiszexuálisok tehát azok az emberek, akik első látásra nem éreznek fizikai vonzalmat senki iránt. Szempárok összetalálkozása egy zsúfolt szobában és -abracadabra- szerelembe is estél, vagy legalábbis a tündérmesékben ezt írják. A legtöbbünk azért beismeri, hogy a fenti forgatókönyv a legritkábban történik meg. Még akkor sem, ha legbelül mindannyian hiszünk a szerelemben első látásra. Azonban egy demiszexuális ember esetében, a gondolat, hogy azonnal bármilyen szexuális vonzalmat érezzen a másik iránt, maga a pokol.

A demiszexuális kifejezés az elmúlt évtizedben jelent meg, és azokat írja le, akik csak akkor érzik magukat valakivel fizikailag intimnek, miután érzelmileg is mély kapcsolatot alakítottak ki az illetővel.

Bár a kifejezés gyakran szoros kapcsolatban áll az aszexualitással, de a kettő nem ugyanaz. Azok, akik úgy érzik, hogy a demiszexualitás vonatkozik rájuk, erős szexuális sürgetést igényelnek, de küzdenek a fizikai intimitás kifejezésével is, hogy ha másik nem ismerkedik meg mélyen velük.
Az asexuality.org cikke szerint a demiszexuális ember olyan személy, aki nem tapasztal szexuális vonzerőt, hacsak nem erős érzelmi kapcsolatot alakít ki valakivel. Néhány ember nyilatkozott is arról, hogy ők hogyan élték meg, amikor rájöttek, hogy demiszexuálisok.
“A legnagyobb félelmem az volt, hogy a közeli barátaim nem fogják megérteni a demiszexuális beállítottságomat, vagy, hogy azt fogják gondolni, hogy az “természetes” hogy nem akarsz mindenkivel szexelni, akivel találkozol.” ( Ami tudomásom szerint teljesen más, mint a demiszexualitás, ezt hívják aszexualitásnak )
“Legalább1,5 vagy 2 évig azon gondolkodtam, hogy biszexuális vagy aszexuális vagyok, de egyiket sem éreztem helyesnek. Közel 5 éve élek normális hetero szexuális kapcsolatban, szóval az egyik felem tiltakozik azellen, hogy coming out-oljak.”

Ez persze nem azt jelenti, hogy ha nem vágyunk egyéjszakás kalandokra, akkor egyből demiszexuálisak vagyunk. Szerintem természetes az, hogy nekünk nőknek lelki kötődésre van szükségünk a szexhez. Az viszont már elgondolkodtató, hogy ha valaki még soha nem érzett senki iránt erős fizikális vonzalmat, anélkül, hogy megismerte volna az illetőt.

 

Forrás: dailymail

A cikk tájékoztató jellegű, a megjelenése pillanatában fennálló aktuális helyzetet tükrözi, ezért az információ felhasználása előtt kérünk, tájékozódj hivatalos forrásból is.

Megjelent: 1587 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. augusztus 30., szerda 07:50

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.