A kakaóbab olyan vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek növelik az agyi kapacitást. Egy új tanulmány alátámasztja a korábbi kutatásokat, miszerint a csokoládé valóban elősegíti a memória működését és segít megőrizni agyunk egészségét.
A kutatók azt mondják, hogy egy bizonyos vegyi anyag (flavonol) található a csokoládéban, amely az álmatlanság ellen is gyógyír.
A flavonolok természetes vegyületek, amelyek az agyműködés serkentése mellett védő hatással is rendelkeznek. A tanulmányt elvégző kutatók úgy vélik, hogy a csokoládét egy nap a kiszolgáltatott, beteg emberek gyógyítására is használni fogják. A keserű csokoládé még gazdagabb forrása a flavonoknak, ezért minden nap keserű csokoládét kellene ennünk. A kutatók a látszólagos egészségügyi előnyök mellett, a kakaó és a csokoládé fogyasztásának lehetséges mellékhatásaira is felhívják a figyelmet.
“Ezek általában a csokoládé kalóriaértékéről szólnak. A kakaó tartalmaz néhány káros vegyületet, mint például a koffein és teobormin.
Valamint a csokoládéhoz, például cukorhoz vagy tejhez hozzáadott adalékanyagok sokasága is káros lehet az egészségre.” mondta Dr. Socci.
Tehát, ha vizsga vagy valamilyen agyi megpróbáltatás előtt álltok, akkor erősen ajánlott 1-2 kocka csokoládé elfogyasztása. Természetesen, mint mindent, ezt is csak mértékkel tegyétek.