Szakmát váltott egy napra Hajas László

Írta: Kurucz Enikő 2017. szeptember 25., hétfő 07:37
Értékelés:
(0 szavazat)

Mesterszakács lett a mesterfodrászból. Hajas László egy teljes napra átvette Wossala Rozina sztárséf helyét a Kishusom nevű éttermében. A mesterszakács feladata volt a bevásárlás és az aznapi különleges menü összeállítása is, de egyáltalán nem illetődött meg a kihívástól.

Hajas László volt az egyik főszereplője a Schweppes kísérletének, amelyben három ismert személyiség cserélt életet egy nap erejéig. Ő főzött, Bártfalvi Sándor, a Mary PopKids frontembere fodrászként próbálhatta ki magát, Wossala Rozina mesterszakács pedig énektudását csillogtathatta meg.

Az ország legnépszerűbb fodrásza nehéz helyzetben találta magát, mert elmondása szerint otthon csak ritkán kerül a konyhába.

„A feleségem fantasztikusan főz, ezért szerencsére nincs szüksége rá, hogy beálljak mellé. A milánói makaróni és a lecsó még megy, illetve van néhány specialitásom, amit, ha megkér, elkészítem neki”– fogalmazott.
Hajas László arról is mesélt, hogy tudományosan főz, a kifejezés pedig jó húsz évvel ezelőtt ragadt még rá.
„Amerikában dolgoztunk egy nagy csapattal, és bevállaltam, hogy készítek egy nagy adag rakott krumplit. Egyenként lesütögettem a bacont, a hagymát megdinszteltem, és úgy építettem fel az emeleteket. A tetejére tojást szeleteltem és nyakon öntöttem tejföllel. Mivel aprólékos munka volt, megjegyezték, hogy tudományosan főzök, ami az évtizedek során sem változott.”

A szerepcsere részeként a szakácsnak állt sztárborbély reggel a piacon kezdett, ahol be kellett vásárolnia a szükséges hozzávalókat.

Alapvetően jól oldotta meg a feladatot, de egy aprócska hibát azért elkövetett.
„Nem ismertem fel a polcokon a borókabogyót, ezért véletlenül áfonyát vettem helyette. A dobozára azt írták rá – szerintem lengyelül –, hogy boróka, én pedig elhittem” – mondta.
Az étteremben két szakács várt Hajasra, akik a háttérbe húzódva segítették őt instrukciókkal.

A konyhai eszközökkel egyáltalán nem gyűlt meg a baja, mert külföldi útjai során rendszeresen benéz konyhafelszerelési boltokba, ahol mindig az újdonságokat keresi.

„Sokszor kapok is érte, hogy minek ennyi kacat otthonra, de szeretem. Múltkor például egy felhajtható vágódeszkát vásároltam, ami különösen praktikus, mert sokkal egyszerűbb beleönteni a felaprózott hozzávalót az edénybe.”
A főzés során természetesen új impulzusok is érték, és több praktikát is sikerült elsajátítania.
„Az embernek eszébe sem jutna, hogy az uborkát tonikban, a rákot céklalében áztassa, pedig különleges ízvilágot teremt. Megtanultam azt is, hogy a rákokat számokkal osztályozzák attól függően, hogy mekkorák.”

Hajas László Dauer dogot készített. Az étel arról kapta a nevét, hogy a Schweppes-ben marinált uborkát úgy tekerte fel, ahogy a dauerolt hajat is szokták.

A menü nemcsak a mesterfodrásznak, de a vendégeknek, járókelőknek is nagyon ízlett. „A receptet hazavittem, mondtam is a családnak, hogy majd elkészítjük, mert rendkívül különleges volt. Az étterem előtt kínálgattam a járókelőknek, akiknek szerencsére szintén elnyerte a tetszését. A marhakolbász adott egy pikantériát az ételnek.”

A cikk tájékoztató jellegű, a megjelenése pillanatában fennálló aktuális helyzetet tükrözi, ezért az információ felhasználása előtt kérünk, tájékozódj hivatalos forrásból is.

Megjelent: 100 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. szeptember 25., hétfő 07:47

Tetszett a cikk? Köszönjük, ha megosztod!

Kultúr

  • 1
  • 2

Életmód

  • 1

Sors

  • A

    A "szűz királynő" szüzessége

    Erzsébet királynő különleges géneket örökölt. Nem csak uralkodásra, de szüleit tekintve, szerelemre is született, hiszen a világ egyik legizgalmasabb romantikus történetének gyümölcseként kódolva volt a nagy érzelmekre. Apja, VIII. Henrik, anyja Boleyn Anna volt, aki miatt Anglia királya nemcsak saját, de országa hivatalos vallását is Bővebben
  • 1

Kereső

Kövess minket

Videók

Rövid hírek

  • Radics Gigivel bújt ágyba Varga Viktor

    Varga Viktor már egy hete a betegágyat nyomja, de egy klipforgatás miatt erőt vett magán és felkelt.

    Bővebben
  • Kit Harrington elszúrta a lánykérést

     Amikor az eljegyzésről esik szó, mindig hatalmas nyomás van az emberen, hogy ez egy örökre emlékezetes, tökéletes pillanat legyen. Ez

    Bővebben
  • Peller Mariann: „Az én párom a legszuperebb apuka!”

    Peller Mariann párja igazi álomférj és mintaapa. Mikor kisebbik fiuk, Szilveszter egy éves lett, úgy alakult a helyzet, hogy ő

    Bővebben
  • Miért szinglik a szépségkirálynők?

    A Nemzet Szépe szépségverseny győztesei sok mindenben különböznek, de egy dologban hasonlítanak egymásra: mindketten egyedülállóak. Özer Nóra és Kis Gabriella

    Bővebben
  • Gyermekotthonban segédkeztek a Morning Show műsorvezetői

    Szombaton is együtt kezdte a napot Pataki Zita, Stohl András és Janklovics Péter. A Morning Show házigazdái ezúttal a Szátoki

    Bővebben
  • Marton Adrienn: Halálfélelmem volt a forgatáson

    Szakadó esőben és csúszós szerpentinen kezdett el gurulni alatta az autó. Marton Adrienn, a LifeTv Édes élet Toszkánában című műsorában

    Bővebben
  • Szakmát váltott egy napra Hajas László

    Mesterszakács lett a mesterfodrászból. Hajas László egy teljes napra átvette Wossala Rozina sztárséf helyét a Kishusom nevű éttermében. A mesterszakács

    Bővebben
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Most népszerű

Facebook

Bulvár

  • 1
  • 2
  • 3

Szerelem

  • 1
  • 2
  • 3

Ezotéria

  • 1
  • 2
  • 3

Világ

  • 1
  • 2
  • 3

Gyerek

  • 1
  • 2
  • 3

Könyv

  • 1
  • 2
  • 3

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.